Ruinerbrink krijgt eigen festival

Muzikanten, theatermakers, kunstenaars: de Ruinerbrink in de wijk Bargeres zit bomvol cultureel talent. Genoeg voor een festival, vindt buurtbewoner Harrie Wegkamp. Op zaterdag 27 augustus gaat dat gebeuren.

Harrie Wegkamp zit voorovergebogen voor zijn computer, die een plattegrond laat zien van de Ruinerbrink. Geestdriftig gaat zijn vinger langs de nummers 1 tot en met 45 die hij op de kaart heeft ingetekend. De getallen slaan op de bewoners die 27 augustus een deel van de programmering van het straatfestival voor hun rekening nemen. Elke bewoner gaat in zijn of haar tuin iets bijzonders doen, legt Harrie uit. "In deze tuin komt een modeshow, terwijl twee dames in de restauranttuin Arabisch gaan koken. Op deze plek houden we een kunstexpositie, daar komt het improvisatietheater van Piri-Piri en in deze tuin houden ze een spectaculaire lichtshow."

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.