Ter Beek als trendbreuk op Parkschool

Uitgerekend Huib Minderhoud, oud-bovenmeester van de christelijke Mijndert van der Thijnenschool, schreef een boek over destijds zijn grote rivaal: de openbare Parkschool. Oorspronkelijk voor de Coevorder elite, totdat ene Relus ter Beek ten tonele verscheen.

Verlies
De Parkschool honderd jaar? Vorig jaar is dat toch al uitgebreid gevierd? Klopt. Normaal gesproken zou historicus Huib Minderhoud (83) zijn boek Honderd Jaar Parkschool ruimschoots op tijd af hebben gehad. Maar wie zijn steun en toeverlaat verliest – Gerda overleed vorige zomer – heeft wat anders aan zijn hoofd dan een boek. Zij was zijn grootste criticus én grootste bewonderaar. Zij zette altijd al zijn teksten in de computer. Zij behoedde hem voor foutjes. Vraagtekens verschenen bij passages waaraan zij twijfelde. Niet qua feiten, maar bij onduidelijke zinnen en dwalingen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.