Theo de Tank dendert nog even door

MOVV-spits Gerhard Offringa heeft met zijn 239 goals tot nu toe een club- én regiorecord gevestigd dat waarschijnlijk de komende tientallen jaren niet verbroken zal worden. Al relativeren ze in Midwolda dat succes ook makkelijk. Want ‘Theo de Tank' doet het niet alleen. En bovendien: ,,Als-ie wel afgetraind was, dan had Gerhard hier niet gespeeld.''

Bijna één meter negentig lang is-ie, en een kleine meter breed. Klein, hip baardje en een vriendelijk gezicht. Werkt bij een gerechtsdeurwaarderskantoor in de stad Groningen en woont pal naast het sportpark in Midwolda. Op zijn 32ste is Gerhard Offringa al een icoon van zijn club. Hij scoort gemiddeld zo'n vijftien competitiegoals per jaargang, grofweg driekwart doelpunt per wedstrijd, en dat al dik 15 jaar lang. En de teller loopt nog steeds, want Offringa is nog lang niet van plan te stoppen.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.