Van school naar school

Duizenden vluchtelingenkinderen moeten de komende jaren een plekje vinden op Nederlandse scholen. De meesten gaan eerst een jaar naar de asielzoekerschool of schakelklas om daarna door te stromen naar een reguliere school. Een kijkje op de nieuwkomerschool in Oude Pekela.

De broertjes Osman (10) en Mohammed (12) uit Syrië zijn er niet. Twee tafeltjes en stoeltjes zijn leeg in de bovenbouwklas van de Eerste Opvangschool voor anderstaligen in Oude Pekela. ,,Ze wonen in het asielzoekerscentrum, maar gaan verhuizen. Toch zouden ze er vanochtend zijn'', zegt Anneke Bos, coördinator van de school. De verplaatsing betekent dat Osman en Mohammed dit jaar naar hun derde basisschool gaan. Zo gaat het met ‘onze' kinderen, zegt Bos. Soms zitten ze een paar maanden op school, dan weer een paar weken of dagen. Soms nemen ze afscheid, soms is er geen tijd voor. Zijn ze van de een op de andere dag weg.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.