WK dammen in Emmen heeft iets gezaaid

De damsport timmerde met het WK in Emmen behoorlijk aan de weg. Maar alvorens te kunnen oogsten is er werk aan de winkel voor de damwereld.

In 1948 werd Fanny Blankers-Koen Nederlands Sportvrouw van het Jaar. Nogal wiedes na haar vier gouden plakken bij de Olympische Spelen in Londen. Het zit er dik in dat dit jaar met Dafne Schippers opnieuw een atlete de eretitel krijgt. Bij de mannen zal de geschiedenis zich niet herhalen. In 1948 werd namelijk wereldkampioen dammen Piet Roozenburg Sportman van het Jaar. Jan Groenendijk (tweede) en Roel Boomstra (derde) misten afgelopen week in Emmen de wereldtitel op een haar. Maar ook als een van hen had gewonnen, was hij voor de landelijke sportprijs vermoedelijk niet in aanmerking gekomen. Met hun onder hoogspanning geleverde topprestatie heeft dat weinig van doen. De verminderde aandacht en erkenning voor de denksport lijkt meer een gevolg van de veranderende tijdgeest, waarin vorm in toenemende mate boven inhoud wordt gesteld.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.