Wie is de schepper van 'zuster Klivia'?

Het best bewaarde geheim van verpleeghuis Old Wolde wordt het al genoemd. Het tegeltableau in de centrale hal, waarvan niet bekend is wie de schepper is, en wie de gulle gever was.

Stichting Oud Winschoten heeft al research gepleegd en personeel van Zorggroep Oosterlengte, waar Old Wolde onderdeel van is, heeft eveneens speurwerk verricht. Maar wie de ‘schepper' van het tegeltableau is, en wie opdracht heeft gegeven om het te vervaardigen, blijft vooralsnog een mysterie. ,,We weten dat het in 1906 is gemaakt en in de voorgevel van Avondlicht, het Winschoter armenhuis heeft gezeten. Later is het verhuisd naar het voormalig verpleeghuis Molenhorn”, schetst woordvoerder Erna Glazenborg van Oosterlengte. ,,Op de een of andere manier heeft het kunstwerk wel een connectie met de zorg. Daarom is het ook mooi dat het hier weer hangt.”

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.