Zangers lonken naar Oldambt

Operettevereniging Veendam-Wildervank wil de gemeentegrens over. De Veenkoloniale zangers en zangeressen hopen volgend jaar in de De Klinker in Winschoten op te mogen treden.

Begin dit jaar viel na 92 jaar het doek voor de Winschoter operettevereniging Amicitia. Waar het slecht gaat met de ene vereniging, gaat het de ander voor de wind. Amicitia had begin dit jaar nog 25 betalende leden. Operettevereniging Veendam-Wildervank (OVW) heeft een stevige basis van veertig zangers en zangeressen. Dat aantal neemt gestaag toe. Onlangs nog meldden zich nog twee jongeren van scholengemeenschap Winkler Prins. ,,En we hebben versterking gekregen van vijf leden van Amicitia. Die wilden toch graag blijven zingen'', zegt Eric ten Horn van de OVW. Hij vindt het jammer dat de Winschoter vereniging er niet meer is. ,,Samen droegen we het feest van de operette uit.''

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.