150.000 bezoekers voor festival Noorderzon

Het Groningse festival Noorderzon trok de afgelopen elf dagen in totaal 150.000 bezoekers naar het Noorderplantsoen en verschillende festivallocaties in de Groningse binnenstad. Hetzelfde aantal bezocht voorgaande jaren een van de vele optredens tijdens het festival. De 26e editie van het jaarlijkse evenement voor podiumkunsten begon op donderdag 18 augustus en kwam zondagavond ten einde.

Het festival had dit jaar een wereldprimeur. Ad Visser presenteerde zijn videoclip bij De Parade Van De Hemelse Tragedie. Mr. Toppop bracht in 2005 een nummer uit met die naam, bestaande uit 1050 coupletten. De bijbehorende beelden die op het festival in première gingen, vormen de langste videoclip ter wereld. Het stuk duurt acht uur en bijna veertig minuten.

Het buitenprogramma in het Noorderplantsoen werd zaterdagavond tegen 22.00 uur stilgelegd in verband met onstuimig onweer en hagel. Het publiek werd geadviseerd niet meer naar het park te komen.

De meerdaagse kunstmanifestatie werd zondag afgesloten met de traditionele NoorderZondag en een concert van Rats on Rafts en De Kift.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.