British Airways schrapt gratis drankje

British Airways (BA) stopt begin volgend jaar op vluchten binnen Europa met het serveren van een gratis hapje en drankje aan passagiers in de toeristenklasse. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij donderdag laten weten. Britse media hadden eerder deze maand al gemeld dat dit besluit eraan kwam.

BA volgt het voorbeeld van prijsvechters als Ryanair en easyJet, waar passagiers al jaren geld moeten bijleggen als zij onderweg iets willen eten of drinken. De verkopen aan boord vormen voor die bedrijven een belangrijke bron van inkomsten, naast de ticketverkoop.

Traditionele luchtvaartmaatschappijen staan, zeker waar het gaat om routes binnen Europa, onder grote druk om de ticketprijzen te verlagen. Daarmee schuift ook hun productaanbod, afgezien van de fors duurdere business class, een beetje op richting dat van budgetmaatschappijen. Dat betekent dat veel aanvullende diensten worden losgekoppeld van de ticketprijs.

Zo vragen veel vervoerders, waaronder KLM, inmiddels een toeslag om een koffer mee te mogen nemen in het bagageruim. Plannen om ook van de catering aan boord een betaalde dienst te maken, heeft KLM niet, liet een woordvoerder desgevraagd weten.

Zelf presenteert BA het schrappen van de gratis snack als een verbetering, omdat reizigers voortaan mogen kiezen wat zij willen eten. Leverancier van de broodjes en andere snacks is Marks & Spencer. De prijzen die BA vraagt, liggen volgens Britse media circa een derde hoger dan bij die warenhuisketen zelf.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.