De 8 reisvoorspellingen voor 2017 van Booking.com

Boekingswebsite Booking.com heeft onlangs aan de hand van onder meer reizigersaanbevelingen, beoordelingen, voorkeuren en technologische inzichten een aantal voorspellingen voor 2017 op een rijtje gezet. Want wat gaat er gebeuren op reisgebied? Een overzicht.

1. Directe voldoening 2.0

Reizigers willen met een paar klikken op hun smartphone reizen kunnen plannen en samenstellen. Door de technologie zal dat komend jaar veel makkelijker worden om direct in te springen op specifieke behoeften van individuele reizigers. Of je nu in de Elfteling bent en wil weten welke attractie de kortste wachtrij heeft, of een tip krijgen over de beste restaurants bij je in de buurt.

2. SanctuStays

Steeds meer mensen zoeken naar balans in hun drukke levens. Een vakantie is zo'n moment van bezinning en tot rust komen. Booking.com voorspelt dat gezondheidsreizen, die bewust inzetten op die balans, in 2017 steeds populairder en dus vaker geboekt worden. Die zogenaamde SanctuStays bieden bijvoorbeeld gratis wellness- en ontspanningsfaciliteiten. Want op vakantie moet je helemaal tot rust komen.

3. Zakenvakanties

Weg voor je werk en een graantje meepikken van cultuur en omgeving: zakenvakanties nemen in 2017 een vlucht aan boekingen is de verwachting. Zakenreizen zijn niet langer noodzakelijk kwaad, maar een moment om je horizon te kunnen verbreden, inspiratie op te doen en na te denken over het verdere verloop van een carriere.

4. Zin om te ontdekken

De reiziger van 2017 wil op zoek naar bestemmingen die nog enigszins onontdekt zijn. Er is een toenemende behoefte om de wereld op authentieke wijze te verkennen, van bergwandeling naar een idyllische boshut tot kleinschalig pension.

5. Ecotoerisme of thuisblijven

Duurzaam reizen, milieubewustere hotels en accomodaties, maar ook mileubewust onderweg zijn naar je bestemming, is een trend in 2017.

6. Eenvoudig vermaak

Het mag wel simpel. Eigen vermaak is belangrijker dan materiele eigendommen, zegt Booking.com. Reizigers zijn steeds minder geinteresseerd in mooie versieringen, maar juist meer in kleine momenten van een reis. Een voorbeeld: luxe toiletartikelen in hotels zijn zo langzamerhand overbodig, omdat reizigers ze niet meer als essentieel voor een geslaagde reis ervaren. Draagt ook nog eens bij aan de duurzaamheid.

7. Fly me to the moon

Sterke in ontwikkelingen in technologie in combinatie met de wens van reizigers om onbekende, exotische bestemmingen te ontdekken brengt reizen in 2017 naar een heel ander niveau. Het is niet ondenkbaar dat tripjes naar de diepe oceaan of de verre maan binnenkort worden aangeboden.

8. Het menselijke aspect

Reizigers zijn volgens Booking.com op zoek naar menselijk contact. Daarbij hoort vooral goed personeel. De verwachting is dat ook in 2017 de beste beoordelingen voor bijvoorbeeld B&B's zijn, omdat klantcontact in die vorm van verblijf een belangrijk aspect is.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.