De leukste bestemmingen om te ontsnappen aan de herfst

Ben je na de zomer al weer toe aan een nieuwe dosis zon? Of wil je aan druiligerige Hollandse herfstdagen ontsnappen? Reis! zette een aantal fijne herfstbestemmingen voor je op een rijtje.

Gambia

Welkom in Gambia. FOTO REIS!

De temperatuur in het Afrikaanse land is altijd aangenaam: het savanneklimaat kent volop zon en is dus uitermate geschikt voor een strandvakantie. Maar, in Gambia meer dan alleen zon, zee en strand. Hoewel het luchtvochtige regenseizoen tot half oktober duurt, geldt het wel als de mooiste periode om de natuur van het land te bewonderen.

Lees meer over Gambia in 'De glimlach van Gambia'

Turkije

De Sila is een traditionele Turkse vissersboot. FOTO REIS!

Wie in de herfst richting Turkije gaat, komt zeker aan voldoende zonuren. Tot het late najaar zijn de Turkse dagen gevuld met warmte en zonnestralen. Bovendien zijn er hotels te kust en te keur, van simpel tot superdeluxe all-inclusive. Maar, wie het land liever op een andere manier verkent, doet er goed aan op een zeilboot te stappen. Relaxen langs de kust, in een oase van rust, even all-inclusive als een vijfsterrenhotel.

Lees meer over Turkse zeilcruises in´Zalig niks doen op een zeilcruise langs de Turkse en Griekse kust´

Lanzarote

Lanzarote. FOTO PIXABAY

Het eiland Lanzarote, onderdeel van de eilandengroep de Canarische Eilanden, is een van de meest aangename zonbestemmingen in Europa. De gemiddelde temperatuur ligt in het najaar ruim boven de twintig graden. Het vulkanische gesteente geeft het eiland een bijzondere twist: wel eens gezond op een zwart strand?

Lees meer over Lanzarote in 'Lanzarote: Vakantie op de vulkaan'

Spanje

Het Alhambra in Granada.

Zuid-Spanje en de binnenlanden lenen zich uitstekend voor een zonnige herfstontsnapping uit Nederland. Zeeliefhebbers trekken richting de Costa Blanca (aan de Costa Del Sol valt meer neerslag), Castilla-Léon en Aragón. Of naar de binnenlanden van Andalusië, wie de meest Spaanse regio van het land wil ontdekken.

Lees meer over Andalusië in 'Kleurrijk, levendig, charmant: Andalusië'

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.