Een dagje naar oogstrelend waddeneiland Spiekeroog

Net over de grens bij Groningen ligt een regio die zo herkenbaar is, dat alleen de rode bakstenen huizen verraden dat je in het Duitse Ost-Friesland bent. We zijn op weg naar Neuharlingersiel. Op weg naar een ‘oog’; Spiekeroog in dit geval.

Piepklein

Spiekeroog is net als zijn buren Langeoog en Wangerooge onderdeel van de Waddeneilanden, net als ‘ons’ Schiermonnikoog. Spiekeroog is een bijzonder eilandje: het is piepklein, er rijden geen auto’s, geen bussen, geen taxi’s, er is geen vaargeul en geen vaste afvaarten. Er gaan een paar boten heen en een paar boten boot terug, het getij bepaalt de tijd. Vol is vol, dus je moet er op tijd bij zijn.

Je fiets meenemen heeft geen zin: er zijn nauwelijks fietspaden, het grootste deel van de paden op het eiland is bestemd voor wandelaars. Dus wandel je na een boottocht van drie kwartier binnen een paar minuten naar het enige dorpje dat het eiland rijk is.

Spiekeroog

Terug in de tijd

Romantische uithangborden, rustieke pandjes, witte bankjes: het is alsof je terug gaat in de tijd. Hoewel het strand en de zee even verderop lokken, kunnen we het niet laten even op een van de terrassen neer te strijken. Er hangt een serene sfeer in de straatjes van Spiekeroog: eenvoud, rust, groen, zuiverheid en natuur zijn de kenmerken van dit eiland voor de Duitse kust.

Eenmaal op het strand huren we zo’n typerende strandkorf. Uit de wind is het heerlijk toeven op dit eiland aan de Noordzee. Schelpen zoeken, zandstralen in de branding, luieren in je strandkorf. Na een heerlijke - maar veel te korte - dag wandelen we weer terug naar het dorp en zoeken een plekje in een van de restaurantjes. Straks brengt de boot ons weer terug naar de wal, maar niet voordat we onszelf hebben beloofd de volgende keer langer te blijven op dit oogstrelende eiland.

Spiekeroog

Bekijk Spiekeroog vanuit de lucht op fantastische beelden

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.