Felle concurrentie op vluchten naar Mallorca

KLM en budgetdochter Transavia wacht volgend jaar een hete zomer op Mallorca. Na rivaal easyJet heeft ook Eurowings, de prijsvechter binnen de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa, plannen om het Spaanse eiland in de Middellandse Zee te gaan gebruiken als uitvalsbasis voor vakantievluchten.

Met ingang van mei 2017 stationeert Eurowings twee vliegtuigen in Palma de Mallorca. Daarmee worden voordelige vluchten aangeboden van en naar verscheidene steden in Duitsland en andere Europese landen. Concrete bestemmingen noemde de luchtvaartmaatschappij dinsdag nog niet.

EasyJet kondigde in april al aan dat het vanaf volgend jaar in het hoogseizoen met drie toestellen vanuit Mallorca zonaanbidders gaat ophalen in heel Europa. Het eiland is nu al een van de populairste bestemmingen voor de Britse prijsvechter. Ook bij KLM en Transavia is het een belangrijke zonbestemming. Zo vertrekken er in het hoogseizoen ook Transavia-vluchten vanaf Groningen Airport Eelde. 

Volgens Eurowings bezocht vorig jaar een recordaantal van 11,6 miljoen vakantiegangers Mallorca. De plaatselijke toeristenbranche gaat er vanuit dat dit aantal dit jaar ruimschoots wordt overtroffen. Van die groei wil de luchtvaartmaatschappij, die sinds dit jaar actief is onder een Oostenrijkse vergunning, een graantje meepikken.

Mallorca is de eerste basis van Eurowings buiten de Duitstalige landen waar Lufthansa hoofdzakelijk kantoor houdt. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van Transavia, dat eerder dit jaar eveneens uitbreiding zocht buiten de thuismarkten Nederland en Frankrijk. De Nederlandse tak van de prijsvechter opende dit voorjaar een basis op Duitse bodem, in München.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.