Groen kamperen in Nederland

Terug naar de natuur of juist super de luxe? Actief of juist lekker lui? Hoe je ook kampeert, het blijft een van de favoriete vakanties van ons Nederlanders. Een paar ‘groene’ suggesties van de redactie.

Actief in het groen

Kamperen in het groen én actief bezig zijn, dat is de kern van Vobula Kamperen. Dat staat voor Vrijwillig Onderhoud Buitenplaatsen en Landschappen. Je kampeert voor een klein bedrag op prachtige locaties in ons land en als tegenprestatie werk je samen met de andere kampeerders in de ochtenduren aan het onderhoud van het landgoed, natuurgebied of cultuurhistorisch landschap. De rest van de dag mag je vrij besteden.

Bij de boer. FOTO PIXABAY

In de natuur

Wie een zwembad, animatie of snackbar bij een camping niet belangrijk vindt, kan terecht bij een van de natuurcampings in Nederland. Rust, duurzaam, eenvoud en kleinschalig zijn kernbegrippen van deze campings die op bijzondere landgoederen, in eeuwenoude bossen, boomgaarden en andere idyllische plekjes liggen. Bovendien zijn de staanplaatsen goedkoop

In de natuur. FOTO PIXABAY

Bamping

Naast glamourous camping (glamping) is er een nieuwe trend: basic camping (bamping). Minimalistisch kamperen in de natuur, waarbij je vooral ook je het vooral moet hebben van je survival-capaciteiten. Je eigen maaltje bij elkaar ‘jagen’, koken op zelfgemaakt vuur en slapen in de buitenlucht of in een duurzaam tentje. Terug naar de natuur dus. Van tevoren bij een outdoorwinkel langsgaan voor een paar survivalspullen kan zeker geen kwaad.

Kamperen bij de boer

Wakker worden van het boegeroep van koeien, rondscharrelende kippen of de geur van vers gemaaid gras: liefhebbers van het boerenleven kunnen in Nederland op heel veel boerencampings terecht. Boerencampings die zijn aangesloten bij de VeKaBo – de Vereniging voor Kampeer Boeren - zijn altijd kleine campings met schappelijke prijzen en voorzien van sanitair dat niet altijd even luxe, maar altijd schoon is.

Groen kamperen bij de boer. FOTO PIXABAY

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.