Ja! Tien tips voor liefdesdroomreizen

De liefde zit als vanouds in de lente en de zomer weer in de lucht. De perfecte tijd om eens te dromen over die éne vakantielocatie waar je als pasgetrouwd, net samenwonend of juist langgetrouwd stel heen zou willen gaan. Tegen deze tien liefdesdroomreizen zeg je zeker ja!

1. Wenen

Werkelijk alles is romantisch aan Wenen. Het historische centrum met al zijn pracht en praal, de ligging aan de Donau, het uitzicht over de stad, de kathedralen, de paleizen van keizerin Sissi, walsen, de muziek van Mozart, Hayden en Beethoven. En natuurlijk mag een wienerschnitzel niet ontbreken tijdens je reis door het klassieke Wenen. Kan het nog romantischer? Zeker wel: je kunt in een koets door de hoofdstad van Oostenrijk rijden en je laten afzetten bij de Weense Staatsopera.

Wenen. FOTO PIXABAY

2. Trans Siberië Expres

Neem maar een tijdje vrij, want een trip met deze trein van Moskou via Siberië naar Vladivostok is een van de langste treinreizen die je kunt maken: ruim negenduizend kilometer. Er trekt een bijzondere wereld aan je raam voorbij: uitgestrekte toendra’s, berglandschappen en bossen wisselen elkaar af. De trein stopt regelmatig zodat je de ‘trein’-benen even kunt strekken of mee kunt gaan met een excursie. Je kunt de reis zo basic of zo luxe als jij wilt inkopen, romantisch blijft het hoe dan ook.

Siberië. FOTO PIXABAY

3. Bora Bora

De naam alleen al! Bora Bora is eigenlijk niet meer dan een uitgedoofde vulkaan middenin de Stille Oceaan maar het is er ongelofelijk paradijselijk. Het maakt deel uit van Frans Polynesië, waar ook Tahiti toe behoort. Het eiland is een atol: omringd met een koraalrif en lagunes met het mooiste en helderste blauwe water waar snorkelaars en duikers hun hart op kunnen halen. Behalve op een idyllisch strand onder een palmboom liggen en van exotische drankjes genieten, kun je ook wandeltochten maken over het groene Bora Bora.

Bora Bora. FOTO PIXABAY

4. Kyoto

Verliefd tussen de bloesems door dansen? Dat kan in het voorjaar in Japan. In onder meer Kyoto op het eiland Honshu staan dan honderden kersenbomen in bloei. Voor Japanners is het dan een groot feest: van heinde en verre komen ze de sakura bekijken. Kyoto is ook geliefd om de bijzondere tempels zoals de Kinkaku-ji en het Geisha-district, waar je je in het oude Japan waant. Ga je in de herfst naar Japan, dan maak je het verkleuren van de Japanse esdoorn mee. Ook dat is een groot kleurenspektakel.

Kyoto. FOTO PIXABAY

5. Namibië

Samen met elkaar en één met de natuur, zo kun je een reis door de Kalahariwoestijn en naar het Fish River Canyon National Park in Namibië typeren. Weinig groen, maar des te meer bijzondere vegetatie in dit bergachtige gebied in Zuidwest-Afrika waar ooit een rivier meanderde en diepe kloven uitsleet. Uitslapen is zonde, want dan mis je het mooiste moment van de dag: de zonsopkomst. Dan kleuren de rotsen in allerlei tinten roze, rood, oranje en paars. Beter kan je dag niet beginnen.

Olifanten in Namibië. FOTO PIXABAY

6. Maagdeneilanden

Kenners vinden de Virgin Islands de mooiste eilanden van het Caribisch gebied. Parelwitte zandstranden, een azuurblauwe zee en een kleurrijke onderwaterwereld met veel bijzondere vissoorten en koraal. Klinkt paradijselijk, nietwaar? Komt bij dat je hier ook nog eens van de ongerepte (tropische) natuur kunt genieten. In het Virgin Islands National Park op het eiland Saint John komen meer dan achthonderd verschillende bomen en planten voor, waaronder zeldzame wilde orchideeën. De Maagdeneilanden vormen een archipel die bestaat uit een Brits en een Amerikaans deel.

Maagdeneilanden. FOTO PIXABAY

7. Australië

In Australië ligt het Daintree Rainforest Park (in Queensland, het noordoosten van het land, 75 kilometer boven Cairns) en behalve dat dit regenwoud enorm groot is en een enorme verscheidenheid aan flora en fauna kent, is het ook nog eens heel oud: naar schatting 110- 130 miljoen jaar. Even verderop – anderhalf uur varen – ligt een ander natuurwonder: het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif op onze planeet. Het is een eindje vliegen, maar je bent dan wel op een van de meest bijzondere plekken op aarde.

Koala in Australië. FOTO PIXABAY

8. Santorini

Grote kans dat die mooie foto’s van die ene Griekenlandkalender gemaakt zijn op Santorini. Met die schattige witte huisjes, blauwe kozijnen en zonaanbiddende poezen is het wel hét schoolvoorbeeld van een Grieks eiland. Maar wel een heel bijzonder eiland: Santorini is namelijk een overblijfsel van een niet meer werkende vulkaan. De krater ligt inmiddels onder water. Op de rand van de krater wonen nu de Santorinianen in die fotogenieke dorpjes. Een klein maar heel kleurrijk en romantisch eiland met de mooiste zonsondergang van de Egeïsche Zee.

Santorini. FOTO PIXABAY

9. Costa Rica

Surfers kunnen zich helemaal uitleven aan de westelijke kust van Costa Rica: hier worden de golven van de Stille Oceaan hoog opgestuwd. Natuurliefhebbers komen helemaal aan hun trekken in dit vulkaanrijke Midden-Amerikaanse land. Met maar liefst zeven nationale parken en een reservaat kun je de flora en fauna gerust rijk noemen met honderden planten-, dier- en vogelsoorten. Niet alleen het land is groen, ook de energie in Costa Rica wordt grotendeels opgewekt uit duurzame bronnen. Klimaat- en milieubewuste reizigers zijn hier dus ook aan het juiste adres.

Een toekan in Costa Rica. FOTO PIXABAY

10. Jukkasjärvi

Tweehonderd kilometer ten noorden van de Poolcirkel ligt in Zweeds Lapland het dorpje Jukkasjärvi. Hier wordt elk jaar weer in de wintermaanden – december tot april - het IJshotel gebouwd. Alles is kunstzinnig opgebouwd uit sneeuw en ijsblokken, ook de bedden. Dat wordt dus lekker tegen elkaar aankruipen, in thermokleding onder het rendierenvel, want de temperatuur in het hotel is een paar graden onder nul. Helemaal cool wordt het als je ook nog eens het Noorderlicht kunt bewonderen.

Het Noorderlicht. FOTO PIXABAY

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.