Lufthansa schrapt honderden vluchten

Een chaos dreigt woensdag in de Duitse luchtvaart. Lufthansa schrapt 876 van de in totaal 3000 vluchten in verband met een pilotenstaking. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend. Zowel vluchten binnen Europa als naar verre bestemmingen worden door de acties geraakt.

Het conflict tussen Lufthansa en de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) sleept zich al meer dan twee jaar voort. Sinds 2014 waren er al dertien eerdere stakingen, de laatste in september 2015. Behalve over het salaris zijn de partijen het oneens over onder meer de pensioenen en over de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.

Diezelfde budgetdochter heeft dinsdag wegens een staking ruim dertig retourvluchten van en naar Düsseldorf en Hamburg moeten schrappen. Een deel van het cabinepersoneel heeft van 05.00 uur 's morgens tot 20.00 uur 's avonds het werk neergelegd.

De vakbonden Verdi en Ufo ruziën al maanden over een nieuwe cao voor de stewards en stewardessen van Eurowings, zowel met de directie van het bedrijf als onderling. De stakingsoproep voor dinsdag is afkomstig van Verdi, dat meer loon en betere arbeidsomstandigheden eist voor het cabinepersoneel.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.