Oostenrijks skioord neemt media in het ootje

Het Oostenrijkse skioord Seefeld heeft zich aan het begin van het winterseizoen op de kaart gezet met een pr-stunt. Het verhaal dat een vrachtwagenchauffeur de weg kwijt was en een sneeuwbulldozer niet in het Alpenplaatsje, maar 800 kilometer noordelijker in een gelijknamig stadje in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein had bezorgd, blijkt in scène te zijn gezet.

,,Kan gebeuren”, had Elias Walser van het bureau voor toerisme in het (Oostenrijkse) Seefeld gezegd. Het ingehuurde transportbedrijf had veel nieuwe chauffeurs in dienst en waarschijnlijk had de bestuurder de verkeerde bestemming ingetikt in het navigatieapparaat, waarvan hij de aanwijzingen blind had opgevolgd.

De Noord-Duitse omroep NDR ontdekte dat het om een pr-stunt ging. Walser gaf toe dat het bureau eigenlijk alleen ,,een leuk filmpje voor Facebook” wilde maken. Hij heeft nu spijt dat hij journalisten heeft voorgelogen. Maar op Facebook bedankt het toerismebureau alle medewerkers die de geheimhouding in stand hebben gehouden.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.