Regel je reis

Vroeger kon je alleen naar een reisbureau als je een reisje wilde boeken. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden om je stedentrip, zomervakantie of lastminutereis te regelen. Een overzicht.

Reisbureau

Ze bestaan nog steeds: de reisbureaus waar je nog naar binnen kunt stappen en met een kop koffie ontvangen wordt. Of je nu nog geen idee hebt waar je naartoe wilt of dat juist precies weet: de dames en heren van het reisbureau kunnen je helpen je reis te boeken. Allround, zakelijk en persoonlijk tegelijk, dat is de kracht van een reisbureau. Bovendien erg handig dat er iemand is om tegen aan te praten als de reis toch niet helemaal verlopen is zoals je gepland had. Of juist om de foto’s te laten zien van je geweldige reis.

Internet

Op internet kun je werkelijk alles vinden op het gebied van reizen. Je kunt er vliegtickets en hotels boeken, reisverslagen lezen, accommodaties beoordelen, prijzen vergelijken en ga zo maar door. Je bent je eigen reisbureautje. Let er wel op dat je boekt bij betrouwbare bedrijven met keurmerken als ANVR en laat je niet door lage prijzen verleiden. Want internet mag dan reuze handig zijn, soms zijn de aanbiedingen te mooi om waar te zijn. En je wilt niet het volgende onderwerp in Radar of Kassa zijn, toch?

Luchthaven

Luchthavens als Groningen Airport Eelde en Schiphol verzorgen niet alleen vluchten van en naar (vakantie)bestemmingen, ze hebben vaak ook hele aardige aanbiedingen. In samenwerking met reisorganisaties worden dan reizen met hotel en vlucht aangeboden.

Reisorganisatie

Weet je al naar welk land of welke regio je op vakantie wilt, maar kun je nog wel wat aanvullend advies gebruiken? Er zijn diverse reisorganisaties die zich gespecialiseerd hebben en daardoor dé experts zijn. Zij weten alles van het land, de beste hotels, de mooiste regio’s, de nog niet ontdekte plekjes en de slimste manier om er te komen. Zo zijn er ook reisorganisaties die zich gespecialiseerd hebben in reizen per bus.

Reisadviseur

Nieuwste trend in reisland: je reis door een persoonlijk reisadviseur laten samenstellen. Super gemakkelijk: je geeft aan wat je zou willen en de reisadviseur – of travel counsellor zoals het mooi heet – zoekt alles voor je uit en regelt ook alles wat nodig is. Deze adviseurs hebben vaak jarenlang zelf gereisd, vele landen gezien en daardoor veel ervaring opgedaan. Daarmee kunnen ze je als toekomstige reizigers jouw ideale vakantie, helemaal afgestemd op je wensen, samenstellen.

Last minute

Geen zin in vooraf geregel en georganiseer? Ga je liever op de bonnefooi? Kan ook! Je kunt naar een vliegveld gaan en kijken of er nog plek is bij een van de vluchten naar een mooi, warm land. Dat is nog eens écht last minute. Check wel of je geen inentingen of visum nodig hebt. Degenen die zo op reis gaan, zullen wel op de plaats van bestemming een slaapplek moeten regelen. Dat hoort nu eenmaal bij zo’n avontuurlijke vakantie.

Keurmerken

Op welke manier je je reis ook boekt, het is altijd verstandig om te checken of de organisatie relevante keurmerken heeft. Elk keurmerk heeft zijn eigen logo.

SGR - Stichting Garantiefonds Reisgelden

Fonds voor gedupeerde reizigers van failliete reisorganisaties.

Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Fonds voor gedupeerden van natuurrampen of onlusten tijdens hun reis.

SKTB - Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf

Keurmerk voor de branche. Staat voor veiligheid en kwaliteit van vervoer per touringcar.

ANVR - Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen

Behartigt de belangen van ondernemingen in de reisbranche. De ANVR geeft ook garanties

aan reizigers die boeken via één van de aangesloten organisaties.

Thuiswinkel Waarborg

Keurmerk voor internetwinkels. Het is geen garantiefonds. Tip: check of de webwinkel waar je je reis wilt boeken betrouwbaar is. Zoek op vergelijkingssites.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.