Reis!-tip: Pluk de wijn

Het is zover: de druiven zijn rijp en er kan dus geoogst worden. Hoewel dat steeds vaker machinaal gebeurt, zijn er ook nog boeren die de ‘vendanges’ met de hand (laten) doen.

Wie zin en tijd heeft om een paar weken tussen de druiventrossen in de Beaujolais, Bourgogne, of Chablis te bivakkeren en niet vies is van hard werken, kan zich aanmelden bij Apcon (Appellation Contrôlée, gehuisvest in Groningen), een organisatie die Franse wijnboeren en plukkers met elkaar in contact brengt. Druivenplukken is een mooie manier om kennis te maken met het echte Franse boerenleven. Très bien, n’est ce pas?

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.