Reis!-tips: Tussen cruise en kerst

Nog even en de klok mag weer een uur achteruit: in de nacht van 29 op 30 oktober 2016 gaat de wintertijd in. Donkere dagen, kaarslicht en kerstbomen: het is extra sfeervol in deze tijd van het jaar. Het is ook een prima tijd om alvast actie te ondernemen en eropuit te gaan.

Boek vroeg

De zomer is nog ver weg, maar het is nu wel de ideale tijd om alvast je reis voor volgend jaar te boeken. Je hebt meer keuze en het is vaak goedkoper. Een bezoek in de herfst aan een reisbureau of zelfstandig reisadviseur kan dus in je voordeel werken. Vroeg boeken betekent naast korting ook: langere voorpret. Dat geldt ook voor cruisevakanties. In oktober bieden reis- en cruiseorganisaties hun cruisevakanties vaak met interessante kortingen of extra voordelig aan. Oktober is dus het ideale moment om een cruisevakantie te boeken.

Meer informatie is te verkrijgen tijdens het Cruise Event, 22 en 23 oktober 2016 in de Passenger Terminal aan de Piet Heinkade in Amsterdam. Tijdens deze dag zijn alle nationale en internationale rederijen en touroperators aanwezig om over de mogelijkheden te informeren.

Bezoek een kerstmarkt

Onze oosterburen zijn er kampioen in: kerstmarkten organiseren. In bijna elke Duitse stad is het centrum gedurende enkele weken omgetoverd tot een sfeervolle markt met allerlei kraampjes. Hier eet je Bratwurst en gepofte kastanjes, warm je je handen aan een flinke mok glühwein, dein je mee met volksmuziek en koop je je kerstuitzet of een gemberkoek in hartvorm voor je geliefde. De binnenstad is versierd met duizenden lampjes en uiteraard ontbreekt de kerstboom – en de Kerstman - ook niet. Net over de grens zijn al gezellige kerstmarkten te vinden, zoals in Leer (21 november t/m 30 december 2016, alleen met de kerstdagen gesloten) en Oldenburg (22 november t/m 22 december 2016).

Ga op Reis!

Nieuwe agenda voor 2017 al aangeschaft? Dan kun je nu de eerste interessante beurs van het jaar noteren: Reis! Het evenement vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017, in MartiniPlaza te Groningen. Hier doe je goede reis-, kampeer- en vakantie-ideeën op, maak je kennis met grote en kleine reisorganisaties, kun je met kenners spreken, reizigers ontmoeten en presentaties bijwonen. Nog meer inspiratie opdoen? Ga dan naar de Vakantiebeurs, van 11 tot en met 15 januari 2017 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Doe cultureel

Als je reist, zie je veel van de wereld, beleef je van alles en ontmoet je bijzondere mensen. Hetzelfde gebeurt als je naar de film gaat. Deze herfst biedt veel mogelijkheden voor de echte filmfans. Van 9 tot en met 13 november 2016 kun je terecht bij de 37 e editie van het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden. Een paar dagen later starten de Terschellinger Filmdagen. Van 17 tot en met 20 november 2016 worden hier meer dan zeventig films vertoond. Ook in november: Kunstmaand Ameland. Het Waddeneiland staat de hele maan in het teken van kunst en cultuur. De bekende rood-witte vuurtoren krijgt voor deze gelegenheid een feestelijk jasje.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.