Ryanair slaat handen ineen met Air Europa

Luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat tickets verkopen naar verre bestemmingen voor haar Spaanse branchegenoot Air Europa. Dat meldde het bedrijf dinsdag 23 mei. Het is de bedoeling dat de Ierse prijsvechter later dit jaar ook aansluitende vluchten gaat aanbieden tussen Madrid en andere Europese steden.

In eerste instantie gaat het om twintig bestemmingen van Air Europa in Noord- en Latijns-Amerika. Ryanair praat ook met andere luchtvaartmaatschappijen over samenwerking op het gebied van verre vluchten. Zelf heeft het bedrijf geen vliegtuigen die zulke lange afstanden kunnen overbruggen.

Ryanair maakte vorige week al bekend dat het tickets gaat verkopen met overstapmogelijkheden binnen het eigen routenetwerk in Rome. Tot dusver bood de prijsvechter alleen losse vluchten aan. Wie door wilde vliegen naar een andere bestemming, moest een apart ticket kopen en opnieuw inchecken.

Air Europa ziet door de samenwerking met Ryanair kans zijn aanbod te vergroten met doorverbindingen vanuit Madrid naar ruim vijftig bestemmingen in Europa. De Spaanse luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waarin Air France en KLM de grootste Europese spelers zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.