Schip met poten te zien op Wereldhavendagen Rotterdam

In de Rotterdamse haven meert woensdag 31 augustus een schip met poten aan voor het jaarlijkse evenement Wereldhavendagen. Het offshore-installatieschip Aeolus van de Nederlandse maritiem concern Van Oord is te bezichtigen tijdens het nautische evenement op 2, 3 en 4 september.

De Aeolus wordt ingezet bij het transport en het plaatsen van windmolens op zee. Het vaartuig is uitgerust met een kraan met een hijsvermogen van ruim 900 ton. De vier poten, waarmee het schip op de zeebodem kan staan, zijn 85 meter lang. Als het schip vaart, staan de poten omhoog.

Het paradepaardje van Van Oord is zaterdagavond het podium voor een muzikale show op het water. Daarvoor komt het naast de Erasmusbrug op de poten te staan. Op de Aeolus treedt onder meer Maan op en de marinierskapel van de Koninklijke Marine

De Wereldhavendagen worden dit jaar voor de 39e keer gehouden. Vorig jaar trok het evenement meer dan 320.000 bezoekers. Het thema is dit jaar innovatie.

Naar verwachting meren voor drie dagen ongeveer twintig schepen af rond de Erasmusbrug. Zo is de marine, inclusief de mariniers, met een amfibisch transportschip aanwezig, maar er zijn ook verschillende patrouillevaartuigen van het Rotterdamse havenbedrijf zelf te bekijken.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.