Uit logeren in het Noorden

Geen zin om uren in de auto te zitten, maar wel behoefte aan even helemaal weg deze zomer? In Noord-Nederland kun je op heel bijzondere plekken een paar nachtjes ‘uut van huus’.

In een vuurtoren

In de vuurtoren van Harlingen. FOTO REIS!

Je moet er wel een paar trappen voor oplopen, maar dan heb je ook wat. Bovenin de oude vuurtoren van Harlingen – in 1998 doofde het licht van dit baken, dat 75 jaar dienst deed - kun je met z’n tweeën overnachten. Naast een op maat gemaakt bed is er een ronde badkamer en helemaal bovenin, op 24 meter hoogte, heb je rondom uitzicht en kun je buiten op de omloop de geur van de Waddenzee opsnuiven.

Op een strowagen

In een strowagen. FOTO REIS!

In het lieflijke plaatsje Wyns, net boven Leeuwarden, kun je slapen tussen 160 strobalen. De strowagen herbergt een knus appartementje met uitzicht op grazende koeien en voorbijvarende schepen over de Dokkumer Ee. Perfecte uitvalsbasis om de mooie omgeving per fiets te verkennen. Er is een keukentje aanwezig, maar het terras van De Winze aan het water lonkt ook.

Bij de koningin

Bij de koningin. FOTO REIS!

Er wacht je een kleurrijke verrassing als je een nachtje gaat logeren bij de Koningin van Pieterburen. In het monumentale witte pand – met de kwelders van het wad als ‘achtertuin’ – zit een eigenwijze en uitbundig uitgedoste bed&breakfast waar je als ontbijt taartjes krijgt. De koningin herself geeft ook diverse creatieve workshops. Een logeeradresje waar je koninklijk ontvangen wordt.

In het kleinste hotel ter wereld

In een bedstee. FOTO REIS!

Om te kunnen overnachten in het kleinste hotel ter wereld hoef je slechts af te reizen naar het noord-Groningse Eenrum. In het voormalige kruidenierwinkeltje zit sinds 1989 Grand Hotel De Kromme Raake, met precies één kamer. Naast de grote, roodbeschilderde bedstede hangen bijpassende slaaphemden en –mutsen klaar voor de gasten. ’s Ochtends wacht een groots ontbijt in dit kleine maar fijne hotelletje.

Als Pipo en Mammaloe

In een pipowagen. FOTO REIS!

Altijd al eens willen weten hoe Pipo en Mammaloe woonden? Bij het Boheems Paradijs in Holsloot staan 13 pipowagens, helemaal ingericht zoals het hoort: dus lekker kitch, vintage en vooral bohemien. Een vrolijk woonwagenkampje waar gezelligheid en samenzijn een belangrijke rol spelen. In de woonwagens kunnen 2 tot 8 ‘zigeuners’ een tijdje bivakkeren.

Onder de grond

De plaggenhut. FOTO REIS!

Van buiten ziet het eruit als een kleine plaggenhut, van binnen is het verrassend ruim, licht en opvallend luxe. Het grootste gedeelte van dit hutje in Uffelte zit namelijk verstopt. In dit ‘hidden house’, ontworpen door Teun Hocks, kun je onder de grond slapen, eten en genieten van de rust. Maar je kunt ook bovengronds neervleien op een van de lekkere stoelen die op het terras staan. De Hidden House maakt deel uit van kampeerterrein de Blauwe Haan.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.