Video's: Op reis met de MS Koningsdam

Reis!-redacteur Sybylle ging mee op reis met het nieuwste cruiseschip van de Holland America Line: de MS Koningsdam. Ze maakte drie video's van het imposante schip met een lengte van drie voetbalvelden. Luxe, luxe en nog eens luxe.

Op de brug

Een kijkje op de brug van het nieuwste cruiseschip van de Holland America Line: de Koningsdam. De brug is net zo breed als het schip: zo’n 35 meter. Vanuit hier wordt het schip bestuurd en worden alle veiligheidsaspecten in, op en rond het schip in de gatengehouden. Op het moment dat onze Reis!-redacteur Sybylle dit filmde (12 juli 2016), lag de Koningsdam in Eidfjord in Noorwegen, na een tocht van zo'n 38 uur vanaf Rotterdam, via de Noordzee en de Hardangerfjord naar Eidfjord.

In de sportschool

Het is een bijzondere gewaarwording: lopen op zee. Je kunt je conditie prima op peil houden op een cruiseschip. Buiten op dek is een hardloop/wandelparcours uitgezet en bij slecht weer kun je binnen trainen. Loop mee door de sportschool van de Koningsdam (Holland America Line). Zoals je ziet is deze fitnessafdeling goed uitgerust met loopmachines, crosstrainers, fietsen en een krachthonk. En je hebt ook nog eens een rustgevend uitzicht over zee, de sportschool is namelijk gehuisvest aan de voorzijde van het schip, op het Lido Deck, op de negende verdieping. Gebruik van de fitness is gratis voor cruisegasten.

Bijna driehonderd meter

Het nieuwste schip in de vloot van de Holland America Line is ms Koningsdam. Het schip is maar liefst drie voetbalvelden -om precies te zijn 297 meter - lang. En met 12 verdiepingen een behoorlijk imposante verschijning. Om een indruk te krijgen van de Koningsdam, wandelde Sybylle van voor naar achter over het Lido Deck, op de negende verdieping. Helemaal vooraan vind je de fitness en de spa met sauna’s. De film begint bij de Lido Pool, het zwembad waar je altijd kunt loungen, want boven je hangt een glazen plafond, dat open en dicht kan. Via de Lido Bar loop je langs restaurant Canaletto en de Lido Market. Dit is het buffetrestaurant waar veel gasten ontbijten, lunchen of dineren. Op het achterdek drink je een drankje bij de Sea View Bar of ga je lekker liggen op een van de vele ligbedden langs de Sea View Pool of kijk je naar de einder…

Lees ook het reisverslag: Prinsheerlijk varen op een cruiseschip

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.