Vluchten Griekenland weer normaal

Reisorganisatie Neckermann gaat weer terug naar het gewone vluchtschema op Griekenland, nadat de Griekse verkeersleiders hun eerder aangekondigde staking voor zondag en maandag op het laatste moment hadden afgeblazen.

Dit betekent dat de eerder geplande vlucht naar Kreta en Kos zondag gewoon doorgaat. Eerder zaterdag zei een woordvoerster van moederbedrijf Thomas Cook dat dit toestel een dag later zou gaan, maar dit is nu niet meer nodig. De reisorganisatie probeert nu de mensen te bereiken met het verzoek alsnog op het oorspronkelijke tijdstip op zondag te vertrekken.

Zaterdagmiddag vertrok vanaf Schiphol al een vlucht met ruim 180 passagiers naar Kos en Rhodos. Dit toestel arriveerde begin van de avond in Kos. Die mensen hebben nu een extra overnachting op hun vakantiebestemming. De eveneens 180 vakantiegangers die al op Kos en Rhodos waren gaan naar verwachting zaterdagavond met dit vliegtuig terug naar Nederland. ,,Die hebben alles al ingepakt en zijn al op de luchthaven'', aldus de woordvoerster. Ze krijgen een deel van hun geld terug.

Ook reisorganisatie Corendon liet weten de plannen voor de komende dagen terug te draaien en het gewone vluchtschema te hanteren.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.