Zomerblog Thailand (5): Een dagje Koh Phi Phi

Reis!-redacteur Karlijn trekt deze zomer met vriend en backpack door Thailand en doet verslag. Vandaag deel 5: een dag naar Koh Phi Phi.

Van noord naar zuid in Thailand: op de kaart een grote afstand, maar met het vliegtuig ben je er zo. We besloten vanwege de tijd niet te gaan voor opnieuw een dag trein of bus, maar voor de snelste optie. In twee uur met AirAsia van Chiang Mai naar Krabi. Een relatief dure vlucht, overigens. Weet je dat je wil vliegen en al wanneer? Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je ticket. 

Bus

Van de witte krijtrotsen waar de kustplaats Krabi en omgeving om bekend staan, kregen we bar weinig mee. Een aankomst na 18.00 uur is in Thailand gegarandeerd een pikzwarte hemel. Vanaf het vliegveld gaat er een bus naar Krabi centrum, voor een paar honderd baht per persoon. Erg handig: vanaf de centrale bushalte in Krabi centrum vertrekken verschillende minibusjes naar alle hotels. Service tot aan de voordeur. 

Nog meer service: bij het overstapstation konden we ook tours regelen. Omdat we twee nachten - en dus maar één volle dag - in de stad waren, is een tour de ideale manier om veel te zien in korte tijd. Krabi ligt dichtbij bijvoorbeeld dichtbij Phuket en Khao Sok National Park. Maar ook dichtbij Koh Phi Phi, naar zeggen een van de mooiste Thaise eilandjes. 

King of the sea 

Wederom vroeg opgepikt in het hotel de dag erop, want natuurlijk willen wij een van de mooiste Koh’s zien. We werden in een vrachtwagentje gepropt en reden een half uur naar Ao Nang, vanwaar onze speedboat vertrok. Onderweg (gelukkig) wat meer gezien van de omgeving en de majestueuze krijtrotsen. 

Melden moesten we ons, eenmaal in Ao Nang, bij Mr. Chong, een heel drukke Thai in een neongeel wetsuit-shirt en de zelfbenoemde ‘King of the Sea’. Hij sprak redelijk Engels, dachten wij. Een uur later was hij door z'n vocabulaire heen en begon opnieuw. 

Met horten en stoten

In juli en augustus regent het relatief veel in Thailand. Bovendien kan de wind flink aanjakkeren. Zo ook tijdens ons tripje. Een half uur op zee en al regen. Die praktisch de hele dag doordruppelde, tot we weer met twee zeebenen op land stonden. En flinke golfslag. Een slechte combinatie met een speedboat, zo hebben we gemerkt. Keiharde klappen op de golven en gevaarlijk schommelende bootjes. Check vooral het weer, wil je zo’n tochtje doen. 

Prinses Phi Phi

De koningin van de eilandjes is Phi Phi niet meer, maar het is met recht nog steeds een prinses te noemen. Fantastische baaitjes en idyllische stranden, zelfs als het de hele dag regent. De apen op Monkey Beach, het enige eiland met wilde apen. Maar nu waren ze vanwege de regen nergens te bekennen. Naar school, aldus Mr. Chong. 

Als je geluk hebt, stopt de boot op plekken van de plaatjes in de reisgidsen. Bijvoorbeeld in de baai waar Leonardo DiCaprio The Beach opnam. Zwemmen en snorkelen tussen rotsen zo hoog als flatgebouwen, in water zo helderblauw dat je de diepe bodem kan zien. Of bij Maya Beach, een hagelwit strand tussen de hoge rotsen. Een overweldigend mooie natuur om te bekijken. Met nog veertig andere boten, bevolkt door hordes Chinezen vanuit Phuket, die over het algemeen niet de prettigste reisgezellen zijn. 

Phi Phi mag dan wel haar kroon kwijt zijn, geveld door haar eigen schoonheid, het blijft een van de mooiste eilanden en zeker de moeite, regen en wind waard.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.