Zomerexposities in Koninklijk Paleis Brussel

Het Koninklijk Paleis in Brussel opent vanaf vrijdag 22 juli zijn deuren voor het publiek. Het thema dit jaar is Wetenschap en cultuur op het Paleis.

Er zijn deze zomerperiode verschillende exposities. De tentoonstelling 'Kaarten en cartografie door de eeuwen heen' wijst de bezoekers van het paleis op het belang van de wetenschap en wetenschappelijk onderzoek. Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie, presenteert in het paleis een interactieve tentoonstelling over sport en beweging in het kader van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed heeft ook een tentoonstelling met als titel Elisabeth, passie voor de kunst, die is gemaakt met steun van de Koning Boudewijnstichting.

Het is sinds 1965 traditie dat het paleis opengesteld wordt voor bezoekers. In het paleis ontvangt koning Filip onder anderen staatshoofden en ambassadeurs. Het paleis beschikt ook over prachtige historische salons voor onder meer koninklijke werkvergaderingen, recepties, concerten en lunches.

Het Koninklijk Paleis in Brussel is tot 4 september van 10.30 tot 15.45 uur toegankelijk voor publiek.

Klik hier om terug te keren naar Reis!

Of like Reis! op Facebook, Twitter en Instagram

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.