Vlog: Rosa infiltreert bij... PvdA (+recensie)

Zijn er bitterballen en is er wat te lachen? Verslaggever Rosa Timmer loopt politieke activiteiten af. Deze week was ze bij een ‘geheime’ activiteit van de PvdA in Assen.

Wat en waar?

Het begint allemaal laat op de avond met sms’jes van een anonieme afzender. Of de verslaggever om 8 uur ’s ochtends ergens wil opdraven voor een geheime activiteit. Na wat onderhandeling blijkt het ook op een beter tijdstip te kunnen: half 3 ’s middags in de Poort van Assen. Daar zal het een en ander ontrafeld worden.

Bobo-gehalte:

Bij aankomst in het café zit er een delegatie van de PvdA Assen. Harriët van Es (raadslid en nummer 5 op de kandidatenlijst), Wim Hammer (nummer 8) en Willard Bouwmeester (nummer 9). Samen goed voor een halve bobopunt.

Was er wat te bikken?

Ze hebben geleerd van vorige afleveringen: er worden direct bitterballen aangerukt, vergezeld van een cappuccino. Niets te klagen.

Was het wat?

Twee weken geleden stond er een klein speelgoed Formule 1-autootje onder een stolp op het Koopmansplein, refererend aan de discussie om de Formule 1 naar Assen te halen. Zaterdag verscheen een grotere speelgoedauto op het plein met de tekst: Something is coming.

Meerdere partijen claimden de actie al, zoals Stadspartij Plop en CDA. Toch blijkt PvdA erachter te zitten. En er komt nog iets aan zaterdag. ,,Het wordt groter. We willen Assen op poleposition zetten.’’ Wie een beetje fantasie heeft, kan bedenken wat er zaterdag te zien is.

Humor?

Het heeft iets aandoenlijks om PvdA’ers met speelgoedauto’s te zien slepen. Daar hoeven ze verder niet zoveel voor te doen. Om de derde actie aan te kondigen, krijten ze een metersgroot vraagteken op het Koopmansplein. En een lol dat ze erin hebben! Dat werkt aanstekelijk.

Eindoordeel:

De bitterballen waren aanwezig en de mensen vol voorpret. Minpuntje: pas zaterdag weten we hoe de actie uitpakt. Voor nu 3,5 op de schaal van 5 bitterballen, met potentie tot meer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.