Özil bevestigt overstap naar Fenerbahçe

Özil bevestigt overstap naar Fenerbahçe ANP

Mesut Özil heeft bevestigd dat hij zijn voetballoopbaan voortzet bij Fenerbahçe. De komst van de voormalig Duitse international, die bij Arsenal al lange tijd niet meer aan spelen toekwam, was de afgelopen dagen gemeld door Turkse media, maar club en speler lieten zich er niet over uit. Özil verbrak zondag het stilzwijgen. "Ik ben zeer blij en trots dat ik het shirt van Fenerbahçe mag gaan dragen. Ik ga alles geven voor de club", zei de middenvelder in een telefonisch interview voor de Turkse tv-zender NTV.

Sinds het seizoen 2013-2014 voetbalde Özil (32) voor Arsenal, maar zijn laatste duel voor de Londense club speelde hij in maart van het vorig jaar. Eerder kwam hij uit voor Schalke, in zijn geboorteplaats Gelsenkirchen, Werder Bremen en Real Madrid.

Toen Arsenal hem niet eens inschreef voor het lopende seizoen in de Premier League was duidelijk dat er voor Özil geen toekomst meer was in Londen. De club zal blij zijn met zijn vertrek want met een salaris van ruim 350.000 euro per week was hij de beste betaalde speler ooit bij de club.

Özil wordt zondagavond nog in Istanbul verwacht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport