‘Ik verwacht nu een heel andere wedstrijd’

FC Groningen kan vanavond in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht niet beschikken over Jason Davidson.

De Australiër ondervindt te veel hinder van een enkelblessure om in Stadion Galgenwaard te kunnen opdraven. Yoëll van Nieff neemt op de linksbackpositie de honneurs waar van Davidson.

Het elftal dat in Utrecht aan de aftrap staat verschil op één positie met de ploeg die zondag begon aan de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen AZ. Etiënne Reijnen moet weer plaats maken voor Samir Memisevic. De Bosniër keert terug na een schorsing.

FC Utrecht en FC Groningen troffen elkaar vorig jaar eveneens in het toernooi om de KNVB-beker. Ook toen was Stadion Galgenwaard plaats van handeling. In een boeiend duel zegevierde de thuisclub in de verlenging met 5-3. Na negentig minuten was de stand 3-3.

Daarvoor speelden FC Utrecht en FC Groningen ook al drie keer tegen elkaar in de nationale cupstrijd. De balans is in evenwicht. FC Groningen won de eerste twee duels (1977 en 2009), FC Utrecht de laatste twee (2011 en 2015).

In de competitie denderde FC Groningen eerder dit seizoen, op 16 september, in de Domstad met 5-1 over FC Utrecht heen. In die wedstrijd was een glansrol weggelegd voor Oussama Idrissi. Hij scoorde twee keer en was betrokken bij nog een paar doelpunten. Danny Hoesen (eveneens twee keer) en invaller Tom van Weert waren eveneens succesvol. Idrissi en Hoesen moeten zich vanavond tevreden stellen met een plaats op de reservebank.

,,Ik verwacht nu een heel andere wedstrijd’’, laat Faber weten. ,,Beide ploegen hebben in de afgelopen periode wat wisselingen toegepast en de belangen in een bekerwedstrijd liggen ook anders. Wij nemen het goede gevoel van de eerdere zege in Utrecht en ook van de overwinning zondag op AZ mee naar de wedstrijd. De opdracht is duidelijk: een ronde verder komen. Daar gaat het om.’’

Jesper Drost en Desevio Payne zijn na blessureleed weer aangesloten bij de groepstraining, maar Faber neemt hen niet mee naar Utrecht. Zij moeten eerst wedstrijd-ritme opdoen bij Jong FC Groningen, dat zaterdagmiddag op Corpus den Hoorn aantreedt tegen Rijnvogels.

FC Groningen wordt vanavond ondersteund door ongeveer 300 fans. De directie, het management en personeelsleden van FC Groningen nemen plaats in het gastenvak tussen de supporters.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.