‘Onze’ Arjen Robben: Nederlands hoop in bange dagen?

foto: ANP

Arjen Robben wordt op social media alom geprezen voor zijn gedrag tijdens en na de wedstrijd Nederland-Bulgarije. Oranje won de wedstrijd met 3-1.

‘Arjen Robben, sportman zoals het hoort. Winnen, passie, strijd en eer! Respect. Voorbeeld voor de rest van de spelers Oranje’, schrijft bijvoorbeeld Rodney Linger.

Robben ging voorop in de strijd en maakte een van de doelpunten, hij scoorde de 2-0 op aangeven van Pröpper. Na het laatste fluitsignaal zochten alle Oranjespelers meteen de kleedkamer op, behalve Arjen Robben. De oud-FC Groningen-speler was de enige die op het veld een rondje maakte om het publiek te bedanken.

,,Ik voelde me ook wel een beetje lullig, ja, dat ik in mijn eentje een ereronde liep. Dat zal ik ook bij de jongens aangeven, ook al denk ik dat het niet bewust is’’, vertelde Robben voor de camera van de NOS.

De fans waardeerden zijn optreden in ieder geval: 'Arjen Robben bewaart zijn mooiste actie voor na de wedstrijd. Groot sportman, groot mens’, twittert Marcel de Jager. ' Wat een held, die Arjen Robben. In en buiten het veld’, schrijft Simone Kuijpers.

menu