Iedere dag laat iemand op deze plek zijn licht schijnen over het EK voetbal en doet een voorspelling over de wedstrijden die deze dag gespeeld worden. Vandaag: zestigvoudig oud-international Marloes de Boer.

Ik heb dit EK leuke wedstrijden gezien, verrassingen, goed en slecht voetbal en veel passie en strijd. Vooralsnog geniet ik er dus van. De wedstrijd Duitsland-Portugal was geweldig om te zien. Bovendien vind ik het leuk dat er in allerlei verschillende landen wordt gespeeld.

Het Nederlands elftal heeft me nog niet echt overtuigd. In de wedstrijd tegen Oostenrijk vond ik ze behoorlijk slordig. Juist als je met twee opkomende backs speelt, moet je meer over de zijkanten voetballen. Er werd te vaak kort getikt op het middenveld.

Wout Weghorst heeft geen meerwaarde in het 5-3-2-systeem. Hij werkt hard, maar loopt ook vaak mensen in de weg. Ik zou hem liever als spits zien in 4-3-3. Dan kun je hem wel goed gebruiken. Ik verwacht niet dat Frank de Boer het systeem aanpast. Het fijne is wel dat alle spelers 4-3-3 kunnen dromen, dus tijdens een wedstrijd kun je dat heel eenvoudig omzetten.

Ik vind dat Nederland tegen Noord-Macedonië met het A-team moet spelen. Het is belangrijk om in je ritme te blijven. Als een speler kleine pijntjes heeft, kan diegene altijd nog gewisseld worden. Een ander voordeel van het spelen met het A-team, is dat ze nog een extra wedstrijd hebben om aan het systeem en elkaar te wennen. Dat is namelijk nodig, is wel gebleken. Er is nog werk aan de winkel.

Voorspellingen

Noord-Macedonië-Nederland 0-2 Memphis Depay maakt er twee, Georginio Wijnaldum eentje en Matthijs de Ligt kopt er eentje binnen.

Oekraïne-Oostenrijk 1-2 Oostenrijk vind ik aardig spelen, Oekraïne speelt meer vechtvoetbal.

Finland-België 0-3 Kevin De Bruyne is een speler naar mijn hart, maar ik weet niet of hij fit genoeg is om te spelen.

Rusland-Denemarken 1-2 Het is knap hoe de spelers van Denemarken de klap van het voorval met Christian Eriksen hebben opgevangen.
 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
EK voetbal
EK voetbal
EK 2021