AA Gent laat op gang tegen VfL Wolfsburg

Door een spectaculair slotoffensief in de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg mag AA Gent hoop blijven koesteren in de Champions League. In de eerste wedstrijd van de achtste finale kwamen de Belgen 0-3 achter, maar door doelpunten van Sven Kums en Kalifa Coulibaly in de laatste tien minuten eindigde het duel in Gent in 2-3.

De Duitsers hadden veel kansen nodig om op voorsprong te komen. Op slag van rust draaide Julian Draxler op de middenlijn bij zijn tegenstander Thomas Foket weg om via een een-twee met Vierinha zelf te scoren. Snel na rust onderschepte Draxler een knullige terugspeelbal in de verdediging van de 'Buffalo's' en kon zo zijn tweede treffer noteren. Max Kruse scoorde door een snelle aanval en vlijmscherpe voorzet van Christian Träsch af te ronden. De spits was zelfs nog dicht bij 0-4, maar trof de lat.

Aanvoerder Sven Kums van AA Gent zorgde dat het publiek na tachtig minuten voor het eerst kon juichen. Hij trapte de bal in de verre hoek achter zijn landgenoot en VfL-doelman Koen Casteels. De Belgische keeper én de Duitse verdediging hadden veel moeite met het wanhoopsoffensief van Gent in de slotfase en zagen Coulibaly aan het eind van de reguliere speeltijd nog raak koppen.

AA Gent doet dit seizoen voor de eerste keer in de clubhistorie mee aan het kampioenenbal en is de eerste Belgische club in zestien jaar die de knock-outfase van de Champions League heeft gehaald. VfL Wolfsburg bereikte de laatste zestien door als eerste te eindigen in de sterke poule met Manchester United, PSV, en CSKA Moskou.

De return in Duitsland is op 8 maart.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.