ACV pakt koppositie na stunt Oranje Nassau

ACV gaat na zaterdagmiddag alleen aan de leiding in de zaterdag Hoofdklasse B. De Assenaren rekenden in eigen huis af met ASV Dronten, terwijl medekoploper verloor op bezoek bij Oranje-Nassau.

Veel werd ACV zaterdagmiddag niet in de weg gelegd. Jodi de Boer opende weliswaar vanaf de stip de score namens hekkensluiter ASV Dronten, maar nog voor rust wisten de Assenaren de wedstrijd te kantelen. Saber Hendriks scoorde tweemaal, waarna Drontenaar Laurens Brouwer ook nog eens met zijn tweede geel de kleedkamer kon opzoeken.

Tegen tien man liep ACV na rust uit naar een 5-1 overwinning. Thomas Metzemaekers stifte de 3-1 tegen de touwen, waarna Willem de Jong (strafschop) en Sander Dzemidzic de eindstand bepaalden.

Oranje-Nassau

Ondertussen verraste Oranje-Nassau vriend en vijand door DOVO, tot zaterdagmiddag koploper, met 2-1 te verslaan. Na een halfuur stond Max Blaauw aan het eindstation van een counter, waarna een eigen doelpunt voor de 2-0 zorgde. De 2-1 van Joshua Patrick mocht niet meer baten.

ACV staat nu drie punten los van achtervolgers DOVO, Genemuiden en Putten. Oranje-Nassau nestelde zich dankzij de overwinning op de negende stek op de ranglijst.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.