ADO Den Haag schroeft begroting terug

ADO Den Haag vreest dat het de begroting voor volgend seizoen moet terugschroeven. De eredivisieclub uit de Hofstad werkt dit jaar met een begroting van 15 miljoen euro, maar moet in het nieuwe voetbaljaar waarschijnlijk terug naar 14 miljoen. Een woordvoerder liet maandag weten dat de clubleiding dit momenteel aan het uitrekenen is.

ADO Den Haag verkeert al maandenlang in onzekerheid, omdat de Chinese eigenaar Hui Wang niet zomaar zijn portemonnee wil trekken. De Chinees, die met zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder is van de club, had beloofd dit seizoen in totaal 3,7 miljoen euro te investeren in ADO. Maandenlang wachtte de club echter tevergeefs op de eerste twee betalingstermijnen. Afgelopen week kwam toch ineens 2 miljoen binnen, waardoor ADO Den Haag het seizoen in ieder geval kan afmaken.

Onduidelijk is of de resterende 1,7 miljoen euro uit China ook nog volgt. ADO houdt daar in de begroting voor volgend seizoen in ieder geval geen rekening mee. Het betekent dat de club de hoge ambities voorlopig op een laag pitje moet zetten. ,,De kans is groot dat we door de hele organisatie moeten gaan snijden'', zei directeur Jan Willem Wigt maandag tegen Voetbal International. ,,Dat houdt ook de voetbalkant in, waardoor we met een smallere selectie verder zullen gaan.''

De licentiecommissie van de KNVB zette ADO Den Haag onlangs in categorie één, wat betekent dat de club onder curatele staat bij de KNVB. Nu een deel van het beloofde geld uit China binnen is, hoopt ADO zo snel mogelijk te worden overgeplaatst naar categorie twee. De licentiecommissie buigt zich daar waarschijnlijk maandagavond over.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.