ADO drukt Willem II richting de nacompetitiII

ADO Den Haag heeft de degradatiezorgen van Willem II zondag alleen maar groter gemaakt. De ploeg van trainer Henk Fraser bezorgde de Tilburgse club de zesde nederlaag op rij: 0-2. Willem II houdt met 25 punten alleen De Graafschap en SC Cambuur onder zich en moet steeds nadrukkelijker vrezen voor de nacompetitie.

De Tilburgers maakten vorig seizoen bij de terugkeer op het hoogste niveau veel indruk. Dit voetbaljaar vallen de resultaten echter tegen, vooral na de winterstop. Het elftal van de vertrekkende trainer Jurgen Streppel pakte in 2016 pas zeven puntjes. Vooral het gebrek aan scorend vermogen breekt Willem II op. Ook tegen ADO Den Haag kreeg de thuisclub meer dan genoeg kansen, maar voor het doel ontbrak het aan koelbloedigheid.

Terwijl De Graafschap en SC Cambuur uitmaken welke club rechtstreeks degradeert uit de eredivisie, strijden Willem II en Excelsior in de resterende weken om de vijftiende plek. De club die als vijftiende eindigt handhaaft zich rechtstreeks, de nummer zestien moet in de play-offs degradatie zien te voorkomen. Willem II heeft dringend behoefte aan doelpunten om een langer verblijf op het hoogste niveau af te dwingen.

Slap of onnauwkeurig

De thuisploeg kreeg in de tweede helft een handvol grote kansen om te scoren, maar steeds was de afwerking slap of onnauwkeurig. De Haagse doelman Robert Zwinkels, die de geblesseerde Martin Hansen verving, zag Erik Falkenburg twee keer vlak voor hem opduiken. Twee keer kon hij de slappe inzet van de aanvaller echter makkelijk keren.

ADO heeft met Mike Havenaar wel een spits die makkelijk scoort. De Japanner kopte in de twintigste minuut een afgemeten voorzet van Ruben Schaken bij de eerste paal vakkundig binnen: 0-1. De wedstrijd werd na een uur beslist door een eigen doelpunt van Frank van der Struijk. De Tilburgse verdediger kopte een vrije trap van Edouard Duplan achterwaarts over zijn eigen doelman Kostas Lamprou in het doel: 0-2.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.