ADO en Heerenveen gelijk

Foppe de Haan heeft in zijn laatste wedstrijd als trainer van sc Heerenveen zondag met 1-1 gelijkgespeeld bij ADO Den Haag. In het duel stond weinig meer op het spel dan de eer: beide ploegen hadden geen zicht meer op de play-offs om Europees voetbal en hoefden ook niet te vrezen voor extra duels om handhaving in de eredivisie.

Mike Havenaar bracht de thuisploeg na een half uur op voorsprong. Dat deed de Japanse international vanaf de strafschopstip nadat hij eerder enkele kansen niet had verzilverd. Een lob werd doorzien door doelman Erwin Mulder, terwijl Havenaar met het hoofd twee keer het Friese doel net miste. De strafschop werd gegeven nadat Caner Cavlan Havenaar had vastgehouden. De verdediger ontving geel van arbiter Kevin Blom en zag Havenaar vervolgens raak schieten: 1-0.

Kort na rust had Ruben Schaken de 2-0 op de schoen maar de aanvaller van ADO schoot op de paal. Kort erna was het gelijk. Mitchell Te Vrede schoot van dichtbij raak op aangeven van Luciano Slagveer. Doelman Martin hansen, vroeg in het seizoen nog trefzeker tegen PSV, probeerde nog te scoren uit een vrije trap maar de bal ging over.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.