AZ-aanvoerder Koopmeiners: het was tijd deze reeks te kappen

AZ-aanvoerder Koopmeiners: het was tijd deze reeks te kappen ANP

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners kon zondag eindelijk eens lachend voor de televisiecamera's verschijnen. Na vijf achtereenvolgende gelijke spelen, wonnen de Alkmaarders tegen RKC Waalwijk voor het eerst dit seizoen: 3-0.

"Eindelijk, heerlijk. Het was tijd om die reeks te kappen", aldus Koopmeiners tegen FOX Sports. "Het was een soort tik op tik. De start die je niet wil. Er moet een keer een moment komen dat je de reeks doorbreekt. Het liefst met een goede overwinning. Dat was vandaag zo, want we houden ook de nul, voor het eerst."

Halverwege leidde AZ met 1-0. Koopmeiners en zijn ploeggenoten waren toen nog niet gerust op een goede afloop. "In de rust zeiden we: het is hetzelfde liedje. We creëerden kans op kans op kans."

De onzekerheid nam nog wat grotere vormen aan toen Koopmeiners halverwege de tweede helft een strafschop miste. AZ was zoveel beter dat het niet meer spannend werd. Albert Gudmundsson scoorde twee keer. "Die strafschop was niet goed, die moet erin. Gelukkig was het niet van invloed op de uitslag. Ze zitten er altijd tussen. Volgende keer moet ik gewoon weer de bal pakken en 'm erin schieten."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu