AZ laat Go Ahead Eagles langszij komen

ALKMAAR (ANP) -AZ heeft zaterdag punten laten liggen tegen Go Ahead Eagles. In een vermakelijk duel in Alkmaar nam AZ na twee doelpunten van Wout Weghorst te veel gas terug. Go Ahead profiteerde daar dankbaar van en kwam terug tot 2-2.

AZ moest het doen zonder de aan zijn lies geblesseerde Alireza Jahanbakhsh en Stijn Wuytens. De Belg heeft nog te veel last van de hersenschudding die hij opliep in het Europese treffen tegen de Ierse club Dundalk FC.

De Alkmaarse ploeg heerste vanaf de aftrap. Weliswaar kreeg Go Ahead Eagles via Randy Wolters de eerste kans op een treffer, maar daarna domineerde AZ. Na kansen voor Ben Rienstra en Dabney dos Santos viel het openingsdoelpunt tien minuten voor rust. Lars Lambooij beging een overtreding op Ridgeciano Haps, waarna Weghorst de strafschop onberispelijk binnen schoot.

Kort na rust verdubbelde dezelfde Weghorst de Alkmaarse voorsprong. Hij rondde een prima actie van de uitblinkende Iliass Bel Hassani doeltreffend af. AZ nam daarna gas terug, waardoor de Eagles terug in de wedstrijd konden komen. Dat leidde halverwege de tweede helft tot de aansluitingstreffer. Sander Duits scoorde op aangeven van invaller Sinan Bytyqi.

Go Ahead Eagles ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. Met succes, want kort voor tijd trok invaller Sam Hendriks de stand gelijk. Weliswaar probeerde AZ daarna alsnog een beslissing te forceren, maar verder dan een kopbal van Derrick Luckassen op de lat kwam de ploeg niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.