AZ legt NEC'er Van Eijden vast

Rens van Eijden speelt de komende vier jaar bij AZ. De Alkmaarse club en de verdediger van NEC bereikten daar maandag een mondeling akkoord over. Van Eijden moet nog wel medisch gekeurd worden bij de nummer vier van de eredivisie.

Van Eijdens contract in Nijmegen loopt aan het einde van dit seizoen af en dus is hij transfervrij. De 28-jarige door PSV opgeleide speler heeft er dan zeven jaar bij NEC opzitten. In zijn PSV-tijd speelde hij ook een periode op huurbasis voor Willem II. Voor PSV speelde hij slechts een duel.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ roemt Van Eijden als een ,,solide verdediger''. ,,Rens kan op beide plekken in het centrum uit de voeten en is zowel verdedigend als opbouwend sterk. Bij NEC is hij al jarenlang een dragende kracht en aanvoerder.''

Van Eijden zou eigenlijk deze winter al vertrekken bij NEC maar een transfer naar de Russische topclub Dinamo Moskou ketste op het laatste moment af. NEC en Dinamo hadden al een akkoord over de transfersom en ook Van Eijden was klaar om zijn handtekening te zetten, maar de Russen bleven maar met aanvullende eisen komen. En terwijl NEC met Dario Dumic al een geschikte vervanger in huis had gehaald, besloot Van Eijden zelf om de verhuizing naar Rusland af te blazen en nog een half jaar in Nijmegen te blijven. Hij loopt nu gratis de deur uit terwijl NEC erop had gerekend nog wat geld voor hem te vangen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.