AZ mist drie basisspelers tegen Kozakken Boys

Drie basisspelers van AZ hebben blessures overgehouden aan de competitiewedstrijd zondag bij PEC Zwolle (2-1) en kunnen woensdag niet meedoen in het bekerduel tegen Kozakken Boys. Mounir El Hamdaoui heeft last van zijn kuit, Jop van der Linden van zijn lies en Celso Ortiz van zijn enkel, zei AZ-trainer John van den Brom dinsdag. Er is ook goed nieuws: Dabney dos Santos is terug na een blessure.

Van den Brom toonde zich dinsdag onder de indruk van de amateurs uit Werkendam. ,,Het is een elftal dat goed in elkaar zit. Je ziet een duidelijke manier van spelen, ze hebben een goede selectie met wisselmogelijkheden. Ze staan niet voor niets bovenaan en zijn vorig jaar kampioen geworden in de topklasse. Met alle andere grote clubs in het amateurvoetbal, is dat heel knap. Van onderschatting kan geen sprake zijn.''

Topklasser Kozakken Boys moest naar de rechter om in het bekertoernooi te blijven. De club uit Werkendam won in de derde ronde van HBS (2-1) maar werd door de KNVB uitgesloten omdat een speler werd opgesteld die in eerste instantie niet op het wedstrijdformulier stond. De fout werd in de rust hersteld. Via de rechter kregen de amateurs gelijk.

Het duel met AZ wordt woensdagavond gespeeld op het uitverkochte sportcomplex van Kozakken Boys in Werkendam.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.