Aalders volgt Jurriens op als voorzitter Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier

Hindrik Aalders is de nieuwe voorzitter van de stichting Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. Hij volgt daarmee Theo Jurriens op, die 25 jaar secretaris was en de laatste jaren ook de voorzittershamer hanteerde.

Met de komst van Aalders wordt tegelijkertijd het hele bestuur vergroot. Dit moet zorgen voor een goede toekomst voor de wielermeerdaagse.

Afscheid van twee dragende krachten

Tijdens de komende wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier wordt afscheid genomen van Theo Jurriens en Bert Pierik, twee dragende krachten achter de wielermeerdaagse.

Jurriens was 25 jaar lang secretaris en de laatste jaren ook voorzitter, terwijl Pierik 12,5 jaar de penningmeester was.

Toekomstbestendig

De belangrijkste vraag die de gezamenlijke wielercomités bezighield: met welke bestuursvorm kan de wielermeerdaagse toekomstbestendig worden gemaakt? Uiteindelijk is gekozen voor een dagelijks bestuur met een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en een algemeen bestuur waarin alle wedstrijdcomités een afgevaardigde hebben.

De nieuwe voorzitter Hindrik Aalders was commercieel directeur van Energiewacht en bekend als sponsor van de meerdaagse en de Healthy Ageing Tour. Femmie Bathoorn is de nieuwe secretaris en Edward Kuperus de nieuwe penningmeester.

37e editie

Op dit moment wordt er gewerkt aan de invulling van de 37e editie van de Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier. De reeks bestaat uit de wedstrijden in Leek, De Wilp, Nieuw-Roden en Zevenhuizen.

Op 1 juli starten de renners in Nieuw-Roden. De meerdaagse eindigt op 6 juli in De Wilp.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.