'Aangevallen' Gilbert breekt vinger

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert heeft een gebroken vinger overgehouden aan een bizar incident. De 33-jarige Waal was vrijdag met ploeggenoot Loïc Vliegen aan het trainen in België toen ze ruzie kregen met twee mannen die in een auto zaten. Een van de twee stapte uit en gedroeg zich agressief tegenover de twee wielrenners, staat in een verklaring van wielerploeg BMC. Volgens het team waren de mannen in de auto onder invloed van alcohol.

Bij het handgemeen dat volgde, liep Gilbert drie breukjes op in een middelvinger. De klassiekerspecialist van BMC moest naar het ziekenhuis, waar de breuken werden vastgezet met kleine pinnetjes. ,,Verder is Philippe in orde'', zei teamdokter Max Testa van BMC. ,,Hij zal een dag of twee niet kunnen fietsen. Na het weekeinde kunnen we beter inschatten wat dit voor gevolgen heeft voor de Ardennenklassiekers. Maar ik denk dat hij ze gewoon kan rijden.''

Voor Gilbert breken cruciale weken aan. De Belg staat volgende week zondag in Maastricht aan de start van de Amstel Gold Race, de Nederlandse klassieker die hij in 2010, 2011 en 2014 won. Ook de Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn koersen waarin Gilbert jaarlijks meedoet om de winst.

,,In fysiek opzicht gaat het niet heel slecht, maar ik ben vooral geschokt'', zei Gilbert. ,,Dit verwacht je totaal niet als je een trainingsritje doet.'' Vliegen kwam er ongeschonden vanaf. De twee dronken ruziemakers zouden zijn opgepakt door de Belgische politie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.