Aanklager onderzoekt ruitje inslaan Arias

PSV'er Santiago Arias hangt mogelijk nog een extra straf boven het hoofd. De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een zogeheten vooronderzoek gestart naar de Colombiaan, die uit woede over zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Willem II een ruitje kapot sloeg in de catacomben van het stadion.

De aanklager liet maandag weten dat hij een reactie van Arias over het incident wil. PSV moet melden welke maatregelen de club zelf heeft genomen. Club en speler hebben tot dinsdag 12 april 12.00 uur om hun verklaringen naar de aanklager te sturen.

PSV legde maandag Arias zelf al een straf op. De verdediger moet zich de komende periode twee keer extra inzetten voor het maatschappelijk werk waar de Eindhovense club bij betrokken is. Dat kreeg hij maandag te horen na een indringend gesprek met de clubleiding.

,,Arias gaf na de wedstrijd zelf al aan dat hij fout zat en de ruit zou betalen, dus dat was meteen opgelost. Hij heeft maandag nogmaals te horen gekregen dat dergelijk gedrag niet past bij de club. Hij beseft dat zelf ook'', zei de woordvoerder van PSV. De speler hoeft geen boete te betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.