Achilles 1894 degradeert ondanks zege uit hoofdklasse

Achilles 1894 was donderdagavond in de return niet in staat om de forse 5-1 thuisnederlaag te repareren in Leeuwarden. Het duel tegen FVC eindigde in een te magere 2-1 overwinning voor Achilles 1894.

Daarmee degradeert Achilles 1894 uit de hoofdklasse C zondag. De gasten namen in de beginfase nog wel de leiding dankzij een fraaie treffer van Stan Haanstra, maar voldoende was het niet om de grote achterstand weg te werken. Na twee jaar hoofdklasse degraderen de Assenaren naar de eerste klasse.

SVBO verzekerde zich donderdagavond wel van een langer verblijf in de nacompetitie voor promotie richting de hoofdklasse C. Na de ruime 5-0 uitzege tegen Orion was een 1-1 gelijkspel voldoende voor de ploeg van SVBO-trainer Rolf Veneboer. SVBO neemt het in de volgende ronde op tegen FVC.

TEVV begon in Roden met een 4-1 voorsprong. De confrontatie eindigde in 1-1 en daarmee behoudt de ploeg van TEVV-trainer Hans Kamphuis voorlopig nog zicht op handhaving in de eerste klasse F zondag. Daarin ontmoet het LAC Frisia 1883 dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Noordster. Noordster moest in eigen huis een 1-0 achterstand ongedaan maken en nam op slag van rust de leiding. Nog voor rust maakten de Friezen gelijk. Na de onderbreking scoorden beide ploegen nogmaals, maar dat was voor de Pekelders onvoldoende om de volgende ronde te bereiken.

De allereerste ontmoeting tussen LSC 1890 en Valthermond eindigde zonder doelpunten. Donderdagavond was dat anders. LSC 1890 won met 3-0 en daarmee is Valthermond uitgeschakeld.

Het 1-1 gelijkspel dat WVV overhield aan de eerste confrontatie met Tubantia was ook de eindstand na negentig minuten in Hengelo. Voor de Winschoters scoorde Bert Jan Haaijer. In de noodzakelijke verlenging sloeg Tubantia alsnog toen en won met 2-1. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien spelers vanwege een rode kaart.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.