Coronavirus: spelers van FC Emmen en FC Groningen schudden voorlopig geen handen

Opkomst van Feyenoord en NAC Breda: ook de mascottes krijgen dit keer geen hand. Foto: ANP Sport

De spelers in de eredivisie wordt vanwege het coronavirus verzocht om voorlopig geen handen te schudden. Dit advies staat in een memo die door de Eredivisie CV naar alle clubs is gestuurd. FC Emmen en FC Groningen hebben laten weten zich hieraan te houden.

Bij de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en NAC viel het donderdag al op: de spelers van beide clubs gaven elkaar voor de aftrap geen hand. En ook de kinderen die als mascotte mee het veld op mochten, hielden hun handen dit keer op de rug. Dit als gevolg van het advies van de belangenorganisatie ECV, dat het volgende heeft rondgestuurd:

,,Met onmiddellijke ingang willen we de volgende afspraken maken, welke gelden voor alle clubs in de eredivisie tot nader order: Spelers geen handen te laten schudden of hand-in-hand te laten lopen voorafgaand en na afloop van de wedstrijd (arbitrage, line-up kinderen, tegenstanders, pers etc.). Spelers na afloop van de wedstrijd buiten de commerciële ruimtes te houden.

Beschermd tegen besmettingsgevaar

,,We hebben deze memo uitgevaardigd omdat we de clubs een handvat willen geven’’, zegt ECV-directeur Mattijs Manders over de maatregelen. ,,We hebben het protocol zoveel mogelijk aangescherpt als het gaat om licht contact. Het gaat ons erom dat spelers maximaal beschermd worden tegen besmettingsgevaar.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport