Afrikanen negeren stemadvies FIFA-congres

Afrikanen negeren stemadvies FIFA-congres ANP

Steeds meer Afrikaanse voetbalbonden lijken van plan het stemadvies van de continentale federatie (CAF) voor het FIFA-congres te negeren. De CAF maakte vorige week bekend dat de 54 aangesloten landen unaniem op Salman Bin Ebrahim Al Khalifa zullen stemmen bij de verkiezing van de nieuwe FIFA-voorzitter op 26 februari. De sjeik uit Bahrein was daarmee op slag de belangrijkste favoriet voor de opvolging van Sepp Blatter.

De Liberiaanse bondspreses Musa Bility zei maandag echter dat ten minste 26 afgevaardigden hun stem gaan uitbrengen op een andere kandidaat. Liberia koos zaterdag al voor prins Ali bin al-Hussein. Als Bility gelijk heeft dan is dat goed nieuws voor UEFA-secretaris Gianni Infantino. De Zwitser wordt gezien als de belangrijkste kanshebber naast sjeik Salman.

Leo Windtner, die namens Oostenrijk al had beloofd Infantino te steunen, vertelde nu dat Tsjechië, Hongarije, Liechtenstein en Slowakije hetzelfde gaan doen. De Europese grootmachten Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje hebben zich ook voor hem uitgesproken. Nederland besluit binnenkort.

menu