Aftrap grasseizoen in Rosmalen

Met het toernooi in Rosmalen begint maandag het grasseizoen voor de mondiale tennistop bij zowel de mannen als de vrouwen. In totaal vijf Nederlanders zijn ingedeeld in het hoofdschema. Indy de Vroome is op de eerste dag van het toernooi de enige Nederlandse die in actie komt. De Brabantse, die een wildcard kreeg van de organisatie, speelt op het centercourt tegen voormalig winnares Coco Vandeweghe.

De wedstrijden in de eerste ronde van Robin Haase, Igor Sijsling en Richel Hogenkamp staan voor dinsdag op het programma. De ogen zijn in Rosmalen vooral gericht op Kiki Bertens, die vorige week op het gravel van Roland Garros spectaculair succes boekte door de halve finales te halen.

Bertens heeft aan haar optreden in Parijs een kuitblessure overgehouden, maar ondanks twijfels over haar fitheid gaat de organisatie vooralsnog uit van haar komst. Om Bertens zo veel mogelijk tijd te geven om te herstellen, hoeft de 24-jarige Wateringse pas woensdag aan te treden, tegen de Kroatische veterane Mirjana Lucic-Baroni (34).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.