Afzwaaiende Lurling: ik kom terug

,,Ik kom terug.'' Met die woorden sloot Anthony Lurling vrijdag zijn lange voetbalcarrière af. Dat deed de aanvaller op zijn 39e verjaardag bij de club waarvoor hij als zeventienjarige was gedebuteerd, FC Den Bosch. ,,Ik ben trots dat ik het hier heb kunnen afmaken'', zei de zichtbaar geëmotioneerde Lurling op het veld van De Vliert, waar hij als invaller een paar minuutjes had meegedaan tegen RKC Waalwijk (1-1).

De Brabander kreeg een ingelijst shirt met het rugnummer 77, verwijzend naar het aantal doelpunten dat Lurling voor FC Den Bosch maakte. Hij is daarmee de clubtopscorer aller tijden. De belangrijkste twee maakte hij in 1999, als invaller in de kampioenwedstrijd tegen RBC Roosendaal. ,,Het hoogtepunt van mijn carrière'', zei Lurling, die via onder meer sc Heerenveen en Feyenoord in 2006 voor het eerst terugkeerde bij Den Bosch. Hij speelde daarna jaren voor NAC Breda, tot hij in 2014 weer neerstreek op het oude nest.

,,Ik ben heel trots dat ik vanaf mijn derde tot mijn 39e bij deze club betrokken ben geweest. En ik zal hier nog wel 39 jaar rondlopen. Ik kom terug'', zei Lurling. In welke functie, is nog niet bekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.