Agbonlahor vraagt om vergiffenis

Gabriel Agbonlahor heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag na de degradatie van zijn club Aston Villa. Hij heeft bovendien zijn positie als aanvoerder opgegeven, meldden Britse media donderdag.

De 29-jarige spits werd betrapt terwijl hij zich in een Londense hotelkamer vermaakte met twee vrouwen en lachgas, enkele uren nadat de degradatie van zijn ploeg uit de Premier League een feit was. De clubleiding besloot Agbonlahor gedurende het eigen onderzoek te schorsen. Dat overkwam hem eerder in april ook al eens, toen er foto's opdoken van de spits uit Dubai. Daar lurkte hij aan een waterpijp tijdens een korte vakantie.

,,Ik heb het recht niet meer om de aanvoerder te zijn. Ik vond het een eer die rol te vervullen en het steekt me dat ik er afstand van doe. Ik vraag de fans om me te vergeven. Ook ik heb pijn'', zei Agbonlahor, die in het slot van het seizoen ook nog eens last heeft van overgewicht. ,,Ik snap dat mijn spel dit seizoen niet goed was, maar ik zal hard werken om alles recht te zetten.''

De aanvaller kreeg ook nog eens een ,,fikse'' boete van zijn club, om hem te wijzen op zijn verantwoordelijkheden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.